Steg för steg

Hur man gör cheesecake a´la Cornelia

Du behöver:

1 burk söt kondenserad mjölk (måste vara söt!)
200g philadelfia ost
2-3 citroner (beroende på hur stora dom är)
1 msk vaniljsocker
Digestive kex (ca en rulle)
Smör/margarin

Elvisp
Bunke
Citronpress
Ev. rivjärn
Något att krossa kexen med (Händer funkar också)
Ungnssäker form (helst en sån med avtagbara kanter, det är lättast)



1) Krossa digestive kexen till smulor (lite större bitar i gör inte så mycket), detta ska bli tillräckligt mycket för att skapa en botten i formen på ca 1,5 cm (hög alltså). Smält sedan lagom med smör för att sedan blanda ihop med kex smulorna för att på så sätt göra botten fast.
smulor

Häll sedan ner smulorna + smöret i formen. Platta ner det lite så blir det extra fast.



Därefter tar du den kondenserade mjölken och philadelfia osten och blandar de två ingredienserna i en bunke med elvisp. Var försiktig för det skvätter!



Pressa sedan citronerna och häll ner citronjuicen + sockret tillsammans med mjölken och osten. Vispa. När du vispar så får du vispa ihop det ganska snabbt, citronerna gör nämnligen att det ska stelna.
(Om du vill kan du finriva skalen på citronerna och ha i så blir det lite extra gott, eller så kan du ha det som dekoration!)



När du har vispat ihop allt så häller du smeten över kakbotten i formen. Sen ställer du in formen i kylskåp MINST 1 timme innan servering. Annars hinner det inte stelna!



Denna kaka är rätt kladdig, men hur god som helst! Det är lite mer citronsmak i denna också tycker jag.


Hoppas det smakar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0